woensdag 27 februari 2008

Een mooiere wereld begint bij jezelf...

Wie droomt er eigenlijk niet van... dat sommige goede doelen je geld zouden krijgen zonder dat je er zelf ook maar iets van voelt in je portemonnee? Ik denk daarbij aan sociale doelen, natuurbehoud, betere verhoudingen tussen noord-zuid, biologische landbouw etc.
Wat als dat nu allemaal niet moeilijk hoeft te zijn, dat je echt een verschil kan maken zonder een frank (euro) uit te geven?
Ik denk daarbij aan bijvoorbeeld het telefoonnetwerk van ello mobile. Dat is een operator die al het geld van je telefoontjes via de gsm niet uitgeeft aan dure reclamecampagnes of gadgets of tijdelijke gratis belminuten onder welbepaalde voorwaarden, maar wel aan bovenstaande goede doelen. En dat zonder dat een minuut bellen je daarvoor als klant meer kost, in tegendeel, eigenlijk merk je het verschil niet op als klant, maar de wereld wordt er wel een beetje mooier van.
Ik denk daarbij ook aan triodos-bank waar je je spaarcentjes veilig kan deponneren, een mooie rente opstrijkt, maar die haar winst niet steekt in het onderhoud van kantoren in elk dorp maar wel in projecten van sociale, ecologische en culurele aard.
Er zijn vast nog wel iniatieven die volgens hetzelfde principe werken. Ik draag ze een warm hart toe want ze bewijzen dat iedereen zijn steentje kan bijdragen en dat niet heel de wereld draait om harde winst.
Iets om over na te denken...

Meer info op:
www.ello-mobile.be
www.triodos.be

Geen opmerkingen: