donderdag 24 juli 2008

Donderdag veggiedag! (3)


In ons bio-groentenpakket van deze week zaten bijna alle ingrediënten voor een venkeltaart. Deze kans kon ik niet laten liggen...

De supermarkt voorzag ons nog in een pak bladerdeeg (ik begin er niet aan om dat zelf te maken met loslopende kinderen in de buurt :-) ) en een bolletje mozarella, en we konden aan de slag!

Venkel... niet iedereen is er zot van. Toegegeven: ikzelf ook niet. Maar in dit gerechtje komt de anijssmaak van de venkel niet bovendrijven en baadt hij in de 'verzachtende omstandigheden'. (Jaja, we voelen ons poëtisch vandaag :-D )


De foto toont het grote exemplaar dat ik voor mezelf maakte. De kindjes kregen elk een kleinere versie hiervan.

Eigenlijk is het 'simple comme bonjour': een ui; drie wortels (heel fijn) en twee venkels (ook heel fijn) gaarstoven. Wanneer ze klaar zijn even laten uitlekken en een klein potje tomatenpuree (70gr) toevoegen, samen met oregano, basilicum en tijm (of kruiden naar smaak)
Dat doe je in bakvorm(pjes) die je voorzien hebt van bladerdeeg (bodem prikken met een vork!) garneren met mozarella en tomaat, wat oregano bovenop en wat sesamzaadjes.

Je kan dit zo eten, maar is ook heerlijk met wat rijst waar je een lepel pesto onder hebt geroerd, met wat lookbrood, een slaatje met rucola of met pasta.
Restjes hiervan kan je op een zonnige dag ook koud opsmullen.

Gezien het goede weer in onze eigen regionen, moesten we deze week niet op wereldreis, maar hielden we het dus lekker europees. Met een stralende zon mag dat wel.

3 opmerkingen:

Ingrid zei

Ooo, dat ziet er lekker uit.
Eerlijk gezegd - de enige die bij ons venkel eet is Senne. Dus volgende keer wij van biogroentenbak een venkel vinden zal ik de venkeltaart maken :D

Sabine zei

Laat het je smaken ;-)

En laat zeker weten wat je er van vond als je het gemaakt zou hebben, ben benieuwd :-)

Leen Massy ... zei

dat ziet er vurrukkulluk uit!
moet ik absoluut eens uitproberen
ik ga hier vaker komen kijken
lieve groet