maandag 4 augustus 2008

De bademmer...

Onze Ubi heeft buiten de materniteit eigenlijk nooit in een babybad gezeten.
Niet dat we hem niet wassen, maar thuis hebben we dat niet. Ooit hebben we dat wel gehad maar ik denk dat dat op zolder staat te verstoffen. Een dikke 2 jaar geleden wou Mauro daar niet in en hebben we het van het toneel laten verdwijnen.

De bademmer (wij hebben een shantala, maar bestaat ook onder de naam tummy tub) is hier dan weer wel een succes. De ronde vorm zou aan de baarmoeder herinneren en daardoor de baby rustig maken. Could be... Ubi gaat daar in als hij gewassen wordt. And he loves it (zie filpmje)

Andere voordelen zijn:

het is qua oppervlakte klein, neemt niet veel plaats in. Op onze keukentafel kan het staan naast het verzorgkussen en de producten. Ook makkelijk opbergbaar daardoor.

Ubi zit er al helemaal alleen in, met zijn drie maanden. Hij valt er niet in om. Zo oefent hij zijn evenwicht en kan hij leuk spelen. Ik heb mijn handen vrij.

En het is zeer eco. Want er moet heel weinig water in. Hoe groter de baby, hoe minder water natuurlijk. Ik schat dat er zo een 4 à5 liter in moet nu en dan zit Ubi wel al tot zijn borst in het water. Door de kleine wateroppervlakte gaat de warmte niet zo snel verloren. En je hoeft er ook niet zoveel badproduct in te doen.

Mauro heeft er tot zijn negen maanden ingezeten. Dan werd het echt wel te krap. Ben benieuwd hoelang Ubi er nog van zal kunnen genieten. Want genieten dat doet hij...

Mauro in zijn badje toen hij zo oud was ongeveer als Ubi nu.

Geen opmerkingen: