woensdag 17 september 2008

voor de allerkleinsten... Rode biet/appel

Ook voor de mini's zijn er heel lekkere dingen te vinden in mijn tuin/biopakket/keuken. Ubi krijgt voorlopig nog helemaal borstvoeding, maar binnenkort zal hij ook van dit lekkers mogen proeven.Zo hier een klein receptje voor een lekker hapje voor baby's vanaf 4 a 6 maand, de eerste papjes dus...

Men neme een Rode Biet, men neme een Hele Dikke Stoofappel (of 2 kleinere exemplaren)

Los van elkaar maak je van de appel appelmoes en stoof je de biet gaar (in een beetje water, tot hij zacht genoeg is om vlot te prikken. De 'schil' komt er makkelijk af na het garen onder de koudwaterkraan, dus die mag in eerste instantie mee de pot in, enkel het staartje en de lofaanzet verwijder je))

Dit samen fijnpureren en klaar, de kleine kan aan tafel! U zal ook merken dat de portie wat groot uitgevallen is voor een kind van 4 maanden, maar wat u vers maakt kan u nog wel even in de diepvries bewaren, zo heb je de volgende keer (thuis of op uitstap) nog minder werk!

Voor grotere fijnproevers is dit trouwens ook heel erg lekker, maar dan mag er wel een beetje rietsuiker bij (volgens mijn smaakpapillen althans, maar ik ben eigenlijk wel een beetje een zoetekauw, dus wie weet smaakt het je zonder de suiker ook wel)

ps: na het eten van rode biet niet schrikken als de luier een beetje rozig uitslaat! De biet kan de urine wat kleuren, dit is heel normaal en uiteraard niet schadelijk.

Geen opmerkingen: