zaterdag 25 oktober 2008

Herfst-opruim-en-transformeer-actie

Vandaag was het prachtig weer, een beetje fris buiten maar met een stralend zonnetje. Doet deugd!
Wij speelden van huisje-tuintje-beestje met een heuse opruim-en-transformeeractie in de garage. Voor het echt winter word en we het helemaal niet meer zien zitten om met een fleece-ke in de garage te staan verkleumen/opruimen zijn we aan de slag gegaan. Ik moet toegeven we=vooral David in deze. Mauro mocht helpen met hamertjes en beiteltjes en Ubi en ik hadden de niet onbelangrijke taak om te supporteren en af en toe bewonderdend de duim omhoog te steken wanneer er weer een streep mocht worden getrokken door een item op de to do-lijst.Van een bolderkar-bouwproject dat nooit echt af is geraakt, stond hier nog iets karachtigs in de garage: niet bruikbaar wegens onstabiel zwenkwiel en andere technische mankementen. Daarvan heeft David een prachtige ruif gemaakt voor het hooi in het geitenkot.
Er was hier ook een hele hoop stro een hooi aanbeland langs onwaarschijnlijke veldwegen (oa van een toneelstuk) dat we dankbaar hadden aangenomen en dat hier in de garage los lag (ja, in pressen, maar nog steeds veel te los naar mijn goesting). Daarvoor maakten we een bak om al die hooistroosels bijeen te houden en proper te stockeren. Genoeg voor gans de winter!
Voor het overgrote deel werd alles gemaakt met restjes gerief dat we hier nog liggen hadden.De plinten van de nieuw-bevloerde kinderopvang-slaapruimte zijn geschilderd geraakt en worden vanavond nog gemonteerd.

En we hebben ook foto's genomen van alle dieren op ons erf!
Zoals daar zijn:
Een cavia (nog steeds naamloos)Een dwergkonijn (ook nog zonder naam)
Jom en Jeanneke (blij met de nieuwe ruif voor hun hooi)Een hele grote slak
Een kikker die misschien al stillekesaan droomt van een winterslaapje.

Geen opmerkingen: