zaterdag 8 november 2008

Sint en PietMauro (en Ubi; maar die sliep) bezocht vandaag de Sint.
Dagen op voorhand had ik hem op deze heuglijke gebeurtenis voorbereid door met hem te kleuren en enige malen het grote Sinterklaasboek voor Peuters en Kleuters door te nemen, zodat hij er zeker van op aan kon dat Sint en Piet leuk en lief zijn en dat een huilbui niet hoeft (en niet mooi zou staan op zijn eerste Sint-foto :-) )

En zie: onze Mauro was heel flink. Hij heeft zijn tekening afgegeven en mooi dankjewel gezegd toen hij snoep en koek en chocolade kreeg. Die hij dan nog helaas niet mag opeten wegens iets te vlotte passage van voedingsmiddelen ter hoogte van de dunne darm. Maar daarvoor krijgt hij dan weer wel medicamentjes en dat vind hij ook leuk want dat maakt hem speciaal en een beetje zielig. Dat confronteert mij met het feit dat hij echt wel mijn gevoel voor dramatiek geërfd heeft; dat belooft!

Dus de komende weken zal er hier nog veel gesint en gepiet worden. Hier in Lebbeke word Sint Maarten gevierd, rond de elfde november. "'t Water over" waar ik vandaan kom, daar is het dan weer Sinterklaas een kleine maand later.
Maar ik ben er gerust in dat de kinders het zich zullen laten welgevallen. En hopelijk halen de sinten en pieten niet de hele speelgoedwinkel voor ons leeg, want dat hoeft echt niet. En hopelijk weet de Sint, die toch alles ziet, dat het niet nodig is een geschenkje "all the way from China" te laten komen als dat betekent dat daar een minder fortuinlijk kindje heel de dag heeft moeten werken aan dat speelgoed om wat rijst te kunnen kopen. Hopelijk weet en ziet de sint dat allemaal...

2 opmerkingen:

josvanvenrooij zei

Zijn die er al bij jullie dan?

Sabine zei

Ja hoor, hier in Lebbeke vieren we Sint-Maarten op elf november...