donderdag 18 december 2008

Stank voor dank


Gisteren ben ik met minstens 100 collega-onthaalouders en vakbondsafgevaardigden een bezoekje gaan brengen aan minister Van Ackere, de vlaamse minister die bevoegd is voor de onthaalouders.
In het kort: er wordt al lang beloofd dat er voor de ouders een verbetering van hun statuut moet komen, maar dat duurt al eeuwen. Bovendien heeft de minister wél 10 miljoen euro gereserveerd voor de onthaalouders, maar momenteel gebeurt daar niets mee. Hij geeft er blijk van niet met de afgevaardigden van de onthaalouders samen aan de tafel te willen zitten om SAMEN de bestemming van dat geld te bespreken. Kind en Gezin heeft op haar website al bepaalde aankondigingen gedaan over de besteding van dat geld, waar de onthaalouders niet helemaal gelukkig mee zijn. De minister houdt vol dat er nog niets vaststaat qua bestemming voor dat geld. Hij wijst op de verantwoordelijkheid van de federale minister en de waalse collega. Iedereen stuurt ons, onthaalouders, van het kastje naar de muur...

Nu, mijn persoonlijke prognose is dat het nog zo een vijftal maandjes zal duren vooraleer er nog eens (van de minister uit) gerept zal worden over dat geld. Zo vlak voor de verkiezingen het geld aanwenden voor een soortement stunt om herverkozen te geraken lijkt me wel een gangbare politieke strategie... en dat terwijl er nu al overleg zou kunnen zijn (maar ja, met doodgewoon overleg haal je de media niet hee)
Laat ons hopen dat ik het mis heb.
En laat ons ook hopen dat het luchtje van de grote berg (vuile) pampers ook nog niet helemaal is verdwenen uit de hal van het kabinet van de minister.... dat hij het onthoudt: dat we het strontbeu zijn ;-)

(voila, de militant in mij heeft gesproken en houdt nu voorlopig haar kop)

Geen opmerkingen: