woensdag 18 maart 2009

kinders en konijnen

Vandaag maakten de kleine konijntjes voor het eerst kennis met het buitenleven. Ze zaten wel al enkele dagen in hun nieuw verblijf, ze hadden nog niet de moed gehad om hun speelplek beneden te gaan ontdekken. Daar kwam deze voormiddag verandering in, al moet ik eerlijk toegeven dat we hen hierin een handje hebben geholpen. We hebben ze handmatig beneden gezet, en dat was een koud kunstje, daar ze super gemakkelijk op te pakken zijn, ze hebben echt geen schrik van ons. Het voelt ook zo zalig om die kleine donsjes in je hand te voelen, echt tof.

De onthaalkindjes waren er ook heel nieuwsgierig naar, dus gingen de jas en de schoenen aan en gingen ze mee naar buiten om kennis te maken met de konijnenbabies. Het grappig is dat de konijnen even nieuwsgierig waren naar de kindjes als omgekeerd, wat alweer een schitterend schouwspel opleverde.Ook in de namiddag werd er buiten gespeeld - zalig die zon! en probeer Mauro maar eens binnen te houden als het zo mooi weer is- en het viel op dat de kleine konijnen zich beneden kwamen uitleven en als ze moe werden alle 4 tegelijk naar boven trokken om even een dutje te gaan doen.
De mama vertrouwde het wel en bleef meestal gewoon beneden om te genieten van het sappige gras. De papa zit ook al met kot en al buiten, maar nog niet bij de kleintjes, ik zoek nog even uit wat het beste moment daarvoor zou zijn.

Geen opmerkingen: