zondag 22 maart 2009

kokos - chocoladegebakjes


Recept voor 12 cakejes:

125gr zelfrijzend bakmeel
125 gr boter
3el melk of soyamelk
5 el geraspte kokos
2 eitjes
3 el agavestroop (kan ook vervangen worden door 40gr rietsuiker)
40gr bruine rietssuiker
een beetje vanillepoeder of een zakje vanillesuiker
chocoladedruppels of stukjes

De eitjes samen met de agavestroop, de melk en de vanille oploppen met de klopmixer tot ze goed schuimig zijn. Zachtjes mengen met de boter (lichtjes gesmolten) en vervolgens dit mengsel bij de kokos, suiker en bloem doen. Goed doorroeren en op het laatste de chocoladestukjes/druppels erbij doen. Nadat je het deeg in de vormpjes hebt geschept, kan je ze bakken op 35 min in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Als ze afgekoeld zijn kan je ze versieren met gesmolten chocolade en kokos, maar ze zijn ook heel lekker droog.
Smakelijk!!

1 opmerking:

Ingrid zei

Zij waren heel lekker :D