vrijdag 10 april 2009

In onze boekenkast...Dit boekje: "Kruiden fluisteren hun geheimen", heb ik ooit eens via een actie voor een klein prijsje kunnen kopen. Mauro was toen nog een baby, maar de kans was te mooi om te laten liggen. Eigenlijk is hij er nu ook nog een tikje te klein voor, want in dit boek staat een verhaal over trollen en kleine mannetjes die op zoek gaan naar de verloren/gestolen kruiden. Daartussen staan ideeën, recepten, en informatie over de kruiden die in het boek aan bod komen, per seizoen. Het gaat over bloemen en planten die elk kind wel al eens gezien heeft en waarvoor je niet naar een tuincentrum moet, maar die je in de vrije natuur terug kan vinden.
Het is leuk als volwassene om dan aan je kind/kleinkind iets op zijn niveau te vertellen en de duidelijke prenten e foto's van de bloemen en planten zijn super om samen te bekijken en daarna in de tuin (of elders) op zoek te gaan naar de planten uit het boek.

Daarin staat bv ook een beetje uitleg over waarom blaadjes van een paardebloem zo gezond zijn in een slaatje of de pannekoek (zie hieronder, de pannekoeken van gisteren) en het inspireert groot en klein om eens iets te doen met wat de natuur ons schenkt.
In de boekhandel kost dit boekje ongeveer 20 euro. Ik vind het een echte aanrader en misschien ook een leuk kadootje voor een communie of een lentefeest.

Het boek werd gescheven door Daniëlle Houbrechts. Zij heeft ook een interessante site (www.kruidjes.be) vol weetjes over kruiden, tips, receptjes,.... ook de moeite waard om eens te bekijken en eventueel iets mee te gaan doen.

Geen opmerkingen: