maandag 6 april 2009

let the sunshine in

Weerom een lekker zonnig dagje vandaag...
Niet te veel zin om te koken en toch veel zin in iets lekker en zomers... (tlijkt misschien meer werk dan dat het is... onderstaande gerechten zijn als je wil in een kwartiertje klaar)

Courgette gevuld met paprika-tofu in de oven:

nodig:
1 grote paprika,
1 ui
een klein handje cashewnoten
een beetje look
peper en zout
een goede scheut olijfolie
-> dit alles in de blender steken en op start duwen (of desnoods in een pot mixen als je geen blender hebt)

1 pakje tofu
1 kopje volkorenrijst
-> tofu verkruimelen en samen met de rijst onder het paprikamengsel roeren.

intermezzo: even gaan genieten van de zon, met de kindjes spelen in het gras, etc (mag gerust enkele uren duren zodat de smaken van paprika etc goed in de tofu dringen)

Een klein uurtje voor etenstijd snijdt je een dikke courgette in 2 (of van een kleiner exemplaar snijdt je een centimeterje in de lengte af) je holt ze uit en vult ze met het eerder gemaakte mengsel. Nog ongeveer een dik half uur in de oven en dan.... smullen!


Polenta met zongedroogde tomaten en olijven
Eigenlijk zegt de titel al alles. Neem zongedroogde tomaten op olie van een goede kwaliteit (6 stuks) en snijd of knip ze in stukjes. Doe hetzelfde met een tiental groene ontpitte olijven.
Breng voor de polenta 4 delen gezouten water aan de kook voor 1 deel polenta. Als het water kookt zachtjes de polenta toevoegen en als het begint dikker te worden destukjes zongedroogde tomaten en de olijven erbij roeren en en klein lepeltje gedroogde oregano toevoegen. Klaar! (tip: giet uit in een ovenschaal of andere schotel en laat even stollen, zo kan je het makkelijk in stukjes snijden)

btw: polenta (maisgriesmeel) is te vinden in de natuurvoedingswinkel of in Delhaize, niet in de colruyt :-)

Geen opmerkingen: