zaterdag 23 mei 2009

Antwerpen, anders bekeken

Ik was nog nooit in Antwerpen geweest, toch niet verder dan de obligate schoolreis naar het Rubbenshuis en een weinig inspirerende kooptocht op de Meir die evengoed had kunnen plaatsvinden in de gentse Veldstraat of Brussel Nieuwstraat.
Lieve nam me gisteren mee naar tal van interessante plekjes, die Antwerpen de moeite waard maken.

Eerst reden we naar Wilrijk en piepten eens binnen bij Nirwana, een winkel vol milieuvriendelijk zit en ligcomfort met ook een aanbod aan mooie natuurvriendelijke schoenen en ecologische kinderspullen. Niet ver daarvandaan is het winkeltje "Fair" met een groot en mooi aanbod aan ecologische kledij, voor mannen, vrouwen en kinderen, en ook de fijnere juweeltjes.
Daarna reden we door naar linkeroever om via de voetgangerstunnel (daar had ik nog nooit van gehoord, stel u voor) in 't stad uit te komen.
Vandaar wandelden we langs kleine wegen op zoek naar iets leuks om iets te gaan eten. Het moest budgetvriendelijk, gezond en vegetarisch zijn. In onze zoektoch passeerden we nog langs de erotische verbeelding en na een lekkere salade met verse vruchtensappen zijn we verdergetrokken naar mandragora: een winkeltje met heel mooi ecologisch textiel en inspirerend en fantasierijk speelgoed voor kleine en grote kinderen.
Langs kleinere straten met gezellige cafeetjes en tweedehands/antiekwinkeltjes keerden we terug naar de voetgangerstunnel, maar niet vooraleer we ons lieten inspireren door het moois van het de meest fabuleuse tegel en decoratiewinkel van Antwerpen (en omstreken)
en een wandeling langs de kaaien.

Ik heb er echt van genoten om een deel van Antwerpen te zien en te doorwandelen. De zon was met ons....Toffe gesprekken gehad onder de baan met een madam met dubbel zoveel levenservaring als ikzelve.

Mooie dag.

Geen opmerkingen: