donderdag 18 juni 2009

De Mauro-wordt-3-jaar-cakejes


Ze waren superlekker en hier is het recept:

125gr zelfrijzend bakmeel
125 gr plantaardige margarine
90 a 100 gr agavestroop (of 125gr rietsuiker maar agave of ahornsiroop is veel gezonder)
2 eitjes
2 el oranjebloesemwater (te vinden bij de bakproducten in de supermarkt, kan ook zonder)
1/2 tl bakpoeder (om de zwaarte van de noten te compenseren)
50 gr gemalen walnoten of muesli (of een mix van de twee)
20gr amandelpoeder
2 el soyamelk
wat amandelnootsnippers om bovenop te leggen.

Gewoon alles bij elkaar doen en in 20 minuutjes bakken in de oven in cupjesvormpjes.
Dit recept is voor 12 stuks, ik heb dit gewoon drie keer gedaan, voor gans zijn klas.
De amandelschilfers uiteraard maar als allerlaatste over de met deeg gevulde cupjes sprenkelen.

1 opmerking:

tijdtussendoor zei

Flinke jongen al, proficiat!