woensdag 22 juli 2009

Groen opvoeden


Kort geleden ontdekte ik de nederlandse site "Growing up green", die een soort van blog heeft met daarop artikeltjes over alles wat er leeft en ontstaat en te kopen valt in ecologisch kinderland.
En wat ook nog leuk is.... ze doen heel veel wedstrijdjes om toffe kinderspulletjes te promoten. Dus naast veel leuke informatie maak je er nog eens gratis en voor niets kans op leuk speelgoed voor je kindertjes of petekind of gewoon voor jezelf.
Echt eens bekijken en bookmarken!

2 opmerkingen:

moeke Vera zei

En toch heb ik het gevoel dat de eco-ideologie gecommercialiseerd wordt. Tegenwoordig is het echt wel een handel aan het worden.
Ecologisch denken en handelen zit in je, intresseert je (of niet) en dan hoef je geen website die je allerlei dingen probeert aan te smeren.
Ik moet wel toegeven: ze is mooi gemaakt en sommige posts vind ik wel boeiend om te lezen, maar echt meedoen aan de eco-hetze op deze manier: neen, dank je. Ik draag mijn steentje wel bij op een andere manier; ik heb geen behoefte aan eco-reclame om me te leiden.

conclusie: mooi en leuk om te lezen, maar alweer een vorm van commerce

Sabine zei

Ik ben het deels met je eens Vera. het gaat over consumeren, en dat is an sich niet erg eco.
Langs de andere kant ben ik wel blij dat zo een site info kan geven over wat er aan eco-dingen op de markt is, want consumeren doen de meesten van ons toch. Als het aan mij ligt gebeurt dat liefst op een ecologische manier. En zo een blog kan toch wel een beetje forum geven aan kleine bedrijfjes die op een duurzame manier wensen te handelen en die zich uiteraard geen grote reclamecampagnes kunnen veroorloven.
Persoonlijk vind ik het fijn om het aanbod te kennen zodat ik zelf kan kiezen wat me aanspreekt en wat niet.
Wat ik dan weer hartstochtelijk verfoei is dat andere compagnies (zoals bijvoorbeeld die ariël reclame die ik in de bus kreeg) enkel uit winstbelangen een groene markt wensen te veroveren. Uiteraard wil elk bedrijf, hoe klein of hoe groot ook, blijven draaien, maar dat die mastodonten op die manier te werk gaan zonder ook maar iets te doen aan de duurzaamheid waarmee ze hun producten maken, daar krijg ik de kriebels van. Dat is uiteraard wel een andere discussie.