zondag 2 augustus 2009

hazelnootkoekjes


Een tweetal weken geleden ben ik eens in de Aldi binnengeraakt en daar stond een rek met gemalen hazelnootjes, onverwachts azo.
Meegenomen natuurlijk en dan ook nog eens een lekker en makkelijk en kindvriendelijk receptje voor uitgevonden:

55gr ruwe rietsuiker
200 gr bloem (gewone tarwebloem, maar een rijkere soort mag zeker ook)
150 gr boter
1/2 tl speculaaskruiden
5 el gemalen hazelnoten
1/2 el sesamzaadjes.

Alle ingrediënten in een kom bijeen doen, deeg goed kneden (als het wat te droog is: nog een beetje boter toevoegen), uitrollen en vormpjes uitsteken (heel leuk om te doen met kinderen!)
en 10 a 15 minuten bakken op 180 graden op een bakplaat die je belegd hebt met bakpapier.
Na het afkoelen: smullen maar!! (Afkoelen gaat alsvolgt: 2min laten liggen op de warme bakplaat en dan overzetten op een taartroostertje)

3 opmerkingen:

Leen zei

Die hazelnootdoosjes van de Aldi kocht ik ook. (Al had ik graag die met amandelpoeder ook gekocht, maar die waren al allemaal weg.)Zal jouw recept eens proberen. Weinig suiker, daar houd ik van wat gezondheid én smaak betreft.

inge zei

Waw, en zonder ei! Dat moeten we proberen (de jongste hier heeft een ei-allergie...)

Mama Monique zei

Toppertje! Deze ga ik zeker toevoegen aan mijn vegarecepten. Dank je wel!