zondag 26 juli 2009

Tips voor het ecologische gezin


In hotels vind je vaak een bordje in de badkamer met de vraag om je handdoek meer dan eens te gebruiken.
Ook thuis kan het geen kwaad je handdoek te hergebruiken.
Als je met meerdere personen een gezin vormt is het niet altijd makkelijk om je te herinneren van wie welke handdoek was (tenzij je elke je set hebt in verschillende kleurtjes of iets dergelijks) en zo komen bij een opruimactie waarschijnlijk heel vaak handdoeken in de was terecht die nog nauwelijks gebruikt zijn.
Daarom deze tip:
Leg houten wasknijpers in de badkamer met de namen van de gezinsleden opgeschreven. Wanneer je je afgedroogd hebt na een douche, kan je de handdoek weghangen met de knijper met jouw naam erop eraan vastgeklikt. Zo weet je steeds welke handdoek van wie is en kan de gebruiker zelf beslissen wanneer het tijd wordt voor een nieuwe.
Bij het gebruik van houten wasknijpers hoeft het zelfs niet zo een probleem te zijn als er eens eentje mee in de wasmachine geraakt. Zorg er sowieso wel voor dat je om de namen op de wasknijpers te zetten, onuitwisbare inkt gebruikt.

2 opmerkingen:

Mama van drie zei

Goeie tip! Hier zijn de handdoeken herkenbaar aan de kleuren of aan Princess of Winnie the pooh :-)

moeke Vera zei

Da's idd een goeie tip. Maar hier zijn we echt niet vies van elkaar hoor. We gebruiken gewoon de (gedroogde) handdoeken dooreen. Enkel een kletsnat exemplaar (of een washandje) van mijn voorganger zal ik laten liggen.