vrijdag 14 augustus 2009

Pick-nicktime

De zomer heeft nog een paar weken te gaan en de kans op schoon weer is niet onbestaande. Grijp dus die kans om eens te gaan picknicken!
Je kan dat in je tuin doen, maar ook in een weide op verplaatsing (kijk dan wel uit voor verse vlaaien ;-) )
Uw schoonste servies meesleuren op dagtocht is niet zo praktisch en misschien is sleuren met dingen tout court niet eens een optie, laat staan dienen afwas altijd...

Daarom enkele tips: voorzie wraps, daar heb je geen bord bij nodig en kan super lekker zijn!
Voor wie kinderen heeft is het wellicht handig om een hele stapel onbreekbaar servies in huis te hebben (kan zelfs al op de geboortelijst) maar de afwas blijft daarbij wel een feit uiteraard.
Voor je je om die reden laat verleiden tot een wegwerpbordje van weet-ik-veel waar, neem je misschien best de volgende alternatieven nog eens onder de loep:

* Op dranouter werd onze biomaaltijd dit jaar geserveerd in eetbare borden en potjes! Dat smaakte helemaal lekker en we hadden tot 75 minuten de tijd voor onze kom pasta het zou gaan begeven. Gelukkig doen we er geen uur over om te eten. (Die 75 minuten geldt trouwens enkel voor vochtige dingen als saus en soep)
Ik heb nog niet kunnen achterhalen waar je ze als particulier kan kopen eigenlijk.... maar vind het wel een super idee.
(en eerlijk: die borden, dat smaakte echt niet slecht en was zelfs ook nog gezond) Als je het niet ziet zitten om je bord op te eten moet je daar niet mee inzitten... ze composteren ook gewoon helemaal.

* bij kudzu hebben ze picknickbordjes die je na gebruik kan begraven. Ze zullen helemaal vergaan en als kers op de taart zit er in elk bord een zaadje voor een zonnebloem, zodat er een prachtig souveniertje achterblijft op je picknickplaatsje. (Een zonnebloem of een hoopje zwerfvuil, wat zou je zelf kiezen?)

* Als je toch voor plastic gaat, overweeg dan misschien bordjes uit gerecycleerd materiaal. Er zijn zeer milieuvriendelijke plastic borden verkrijgbaar bij eco-webshops en bij bioplanet. Voordeel is: ze zijn, als ze versleten zijn, volledig opnieuw recycleerbaar en vrij van BPA... je kan dus met een gerust hart je kroost voor één keer de opdracht geven de bordjes schoon te likken na de maaltijd.

Uiteraard zijn deze zaken ook het overwegen waard bij de organisatie van een BBQ of eetfestijnen allerhande.

Geen opmerkingen: