zaterdag 5 september 2009

Pilav!


Een van mijn lievelingsrecepten voor pilav...
Zowel warm als koud heeeel lekker. Ik eet hem zelf graag met stukjes gebakken seitan erbij, en eventueel met nog wat extra gestoomde groentjes.

Recept uit het groot vegetarisch kookboek:

voor 4 pers:

225gr basmatierijst
2 el zonnebloemolie
1ui
1 teentje knoflook, geperst
1 grote wortel, grof geraspt
1tl komiijnzaad
2tl gemalen koriander
2tl zwart mosterdzaad
4 kardemompeulen
4,5 dl groentebouillon
1 laurierblaadje
75 gr noten (wij gebruiken meestal cashewnoten, maar alle noten zijn goed zolang ze niet gezouten zijn)

1; rijst wassen en 30' laten weken in koud water

2; olie verhitten en 2 a 3 min ui, look en wortel bakken. Rijst bijscheppen samen met de specerijen en 1 a 2 min doorroeren zodat alle rijstkorrels met olie zijn bedekt.

3; bouillon erbij gieten en laurier toevoegen. Aan de kook brengen. 10 minuten laten sudderen op zacht kookvuur (afgedekt)

4; daarna 5minuten rijst laten nagaren in de pan, door pan van het vuur te nemen maar deksel op te laten. Als hij gaar is kardemom en laurier verwijderen

5; Noten eronder scheppen en ev bijkruiden met peper en zout.
Ter garnering kunnen peterselie en/of verse koriander

6; kwel uzelf niet langer, proef, geniet, deel deze lekkernij... :)


ps: naast de wortel verwerken we er nog andere groentjes in, zoals bv paprika of courgette, al naargelang waar we nog wat van over hebben.... ook heel lekker!

1 opmerking:

Mama van drie zei

mmm ziet er heel erg lekker uit, nog nooit gegeten maar ga het zeker eens proberen.