zondag 13 september 2009

Weekend


Je herrinert je je misschien deze post nog.
We wonnen in juni een prijs tijdens de bioweek een verblijf in hof van Steelant. Van deze bon hebben we dit weekend gebruik gemaakt.
Het ticketje waaraan de prijs verbonden bleek (zo wisten we later) hadden we gekregen tijdens de bioweek in een bakkerijtje in Gijzegem toen Leen en ik samen een brood gingen kopen. De prijs behoorde ons dus eigenlijk beiden toe. Daarom kwamen we overeen dat we samen die overnachting gingen doen (met onze gezinnen uiteraard) en dat we het resterende bedrag, de kostprijs voor de tweede kamer, zouden delen.
Dus zaterdag trokken we met 8 (vier grote mensen en vier kindjes) naar Loppem bij Brugge. We maakten kennis met Fons en Lucia en hun huis geurde al heerlijk naar vers brood. (Dat het al even heerlijk smaakte zouden we de ochtend nadien ook merken)
De kindjes van de hoeve kwamen ook al vlug 'welkom'' zeggen en deelden probleemloos al hun speelgoed met onze kadees. De tuin van de hoeve is een zaligheid voor kindjes: veel mogelijkheden... geen kans om zich te vervelen.
Ook naar een daginvulling voor zaterdag moesten we niet lang zoeken... Hof Van Steelant sponsorde een festivalletje (Zilleghemfolk) in de buurt en we besloten daar onze namiddag door te brengen. De sfeer was in orde en de kindjes konden hun hartje ophalen bij de animatietent (en nadien op en onder het buitenpodium) terwijl de ouders genoten van een biobiertje, een biosapje en zaaaaalig lekkere frietjes van Merel.
Het feest zou daar nog wel een aantal uurtjes doorgaan, maar met de kindjes moesten we op tijd naar 'huis' uiteraard. Nadat ze nog even buiten mochten spelen mochten de kindjes in bad en daarna allemaal op tijd gaan slapen in de mooie kamers van de kasteelhoeve. 's morgens wachtte er een riant ontbijt op ons met vers sap, verse thee en koffie, kaas, verse confituren, verschillende soorten biobriood, ontbijtgranen, yochurt, etc... alles bio en fair trade. Ik hoef er waarschijnlijk niet bij te vertellen dat het superlekker en verzorgd was.
De kinderen waren niet te houden.... wouden weer buiten gaan spelen met de Steelant-kinderen en genoten van het buiten-zijn.
De voormiddag was al een heel eind opgeschoten als Leen en co naar huis trokken en wij nog naar Sea-life in Blankerberge gingen om de kinderen te laten kennis maken met de wonderen van de zee.
Mauro was erg verwonderd en genoot...
Daarna terug richting huis... met een blij gevoel.
Het was goed om er te zijn. (en lekker ook vooral :-) )

Geen opmerkingen: