maandag 26 oktober 2009

Krachtvoer


Vrijwilliger zijn bij Eva heeft zo zijn voordelen: je komt er oa als eerste in contact met toffe publicaties rond vegetarisch opvoeden. "Krachtvoer. Waarom Klaas geen vlees eet." Is zo een publicatie: een heel mooi kinderboekje. Leuk en handig als je kindje (kleuter of ouder) vragen heeft over vegetarisme.

Naast dat het de moeite is kan ik alvast verklappen dat Klaas op een bepaald moment op bezoek gaat bij zijn oma. Oma legt hem uit dat als je zeven bordjes met erwten hebt, je kan kiezen: ofwel geef je 1 varkentje eten, ofwel kan je 7 kindjes eten geven.
Mauro zat laatst op mijn schoot en beweerde dat dat niet klopte. Toen ik hem meer uitleg vroeg waarom hij dacht dat dat niet juist was zei hij: "Maar mama, daar kunnen toch geen 7 kindjes van eten, dat is niet juist hoor". Ik zei dat dat eigenlijk wél juist was. Maar hij vond nog steeds van niet. Toen kwam de aap uit de mouw: op de tekening stond een tafel met zeven bordjes erwten... en slechts 3 stoelen..... Dus vond Mauro dat er geen 7 kinderen konden eten want waar moesten die dan zitten?
De logica van voedselverdeling is voor hem nog wat moeilijk maar practisch denken zit er blijkbaar wel al in :-)

Geen opmerkingen: