maandag 12 oktober 2009

Mauro en de kabouters

Vanmorgen stond Mauro warmpjes op. Aiai.
Alle onthaalkindjes werden verwittigd dat er een ziekerd in de opvang was, maar dat ze zeker wel mochten komen op eigen risico. Mauro vond het zooooo jammer dat hij niet mee kon naar het bos, zeker omdat papa wél mocht gaan. Maar een uurtje na het opstaan was hij koortsvrij, zonder medicatie en dat bleef zo tot papa op het punt stond te vertrekken naar de kleuterschool.
Smekend gezichtje, teleurstelling alom.

Maar aangezien David toch meeging als activiteitenbegeleider, en Mauro al meer dan een uur geen koorts meer had gehad mocht hij toch mee... op voorwaarde dat hij na de activiteit in het bos direct weer mee zou komen naar huis en flink zou rusten in de namiddag, want die koorts moet toch ergens vandaan komen ook al heeft hij geen pijn.

Sommigen vinden het wat gek, maar als het op zieke kindjes aankomt geloof ik echt in de kracht van rust en buiten, wanneer dit haalbaar is. Ook bij kleintjes probeer ik, zeker als ze ziek zijn, een wandeling te maken in de buitenlucht met de buggy of draagdoek. Ik heb het al zien werken, dus hoop dat de boslucht van vandaag Mauro heeft deugdgedaan. Dat dutje hier op de zetel is nog in volle gang. De regelmatige zware ademhaling van een slapend kind.... kan zo schoon zijn.

2 opmerkingen:

Ingrid zei

Tof dat hij toch mee kon gaan :D

Sabine zei

ja idd, en het heeft hem deugd gedaan, hij is er weer helemaal bovenop :-)