maandag 21 december 2009

Red de wereld door te internetten...

Sommige 'groene acties' zijn heel eenvoudig en hebben geen enkele invloed op je maandbudget of je comfort.
Zo kan je overstappen van grijze naar groene energie (of naar 100% groene energie als dat nu slechts gedeeltelijk zo is) of van gsm-provider veranderen: bij Ello gaat alle winst naar het goede doel (waarschijnlijk) zonder dat het je meer kost dan op dit moment het geval is.
Ok, je moet er wel iets voor doen... je aanmelden en papieren ondertekenen en ongeveer 7,5 minuten van je kostbare tijd opofferen om dit te doen.

Maar door het feit dat je nu mijn blogje leest (waarvoor dank) veronderstel ik dat je ook af en toe wat tijd doorbrengt op de computer en af en toe eens iets opzoekt.
Nu ook dan is er goed nieuws: door eenvoudigweg je opzoekingen te doen via ecosia, kan je een bijdrage leveren aan het behoud van het regenwoud. Je leest er alles over op ecosia.org maar eigenlijk komt het er gewoon op neer dat je op dezelfde manier werkt als met google of yahoo, maar hun advertentieinkomsten gaan rechtstreeks naar de groene long van onze aarde.
Als je op http://ecosia.org/ bent, klik dan boven de adresbalk in je browser op 'opties' in het menu 'extra' en in het venstertje dat zich dan opent, kies je 'huidige pagina gebruiken'. Dan kom je automatisch op ecosia terecht als je het internet opent op je computer.
En.... spread the word via vrienden of je blog, je website,.... hoe meer mensen via ecosia opzoeken, hoe beter, toch?
(en valt het om een of andere reden toch tegen... tja, dan kan je gewoon weer googlen hee ;-)

Geen opmerkingen: