zondag 30 augustus 2009

Citaat van de dag

Van iemand haar facebook gepikt.....

"The person who says it cannot be done should not interrupt the person doing it"

Zet er gerust nog een uitroepteken achter... :)

donderdag 27 augustus 2009

De boekskes...

Deze week in Flair, u allen wel bekend, een eerste getuigenis van een eco-chick: Sarah verteld over biokleding en milieuvriendelijke schoenen. Tof van flair dat ze er aandacht aan besteden en ik hoop dat er meer van dat komt. Ik heb me laten vertellen dat er de komende weken nog eco-artikeltjes in flair gaan staan en kan daar alleen maar blij om zijn. Joepie!
In de kramiek een artikeltje van uw aller blogschrijfster ivm potjebuur. Kramiek is het infoblad van de gemeentje Lebbeke, dus niet voor iedereen bekijkbaar... maar soit: mijn 2 seconden van lokale 'fame' heb ik dan ook weer gehad.
En mijnen -bedekten!-boezem is op de japanse tv geweest, in dit filmpje komt ie aan bod. Raad maar. Ik draag iets bruins ;-) Het filmje is ook een tip als je een koe met spleetogen wil zien (te schattig eigenlijk)

En na een week van mentaal gelanterfant en er om onduidelijke reden niet helemaal bij zijn, lag ik vanmorgen alweer een uur voor mijn wekker zou afgaan wakker van de wilde ideeën en dingen die ik nog wil gaan doen. Opluchting, ik ben er weer! Het zaagsel is uit mijn hoofd en er waait weer een frisse wind, dat belooft!

maandag 24 augustus 2009

De avonturen van een pannekoekplant


Een stekje van een pannekoekplant (de naam alleen al, njammie) heeft hier zijn stekje gevonden.
Hij zal hier vast veel zien/horen/ruiken/beleven. U leest het hier binnenkort allemaal.
Gekregen van een schoon meiske, in ruil voor wat schelpen, recht van de zee.

zaterdag 22 augustus 2009

Diggie

n
Het was feest op de boerderij vandaag. Had ik geweten dat het zo geweldig ging worden ik had jullie uitgenodigd om allemaal mee te gaan. We hebben de dieren bekeken en geaaid, gespeeld in de weide, gesprongen op het springkasteel, pannekoeken gegeten, gekleurd, gebabbeld, gedanst op folky muziekjes, heel speciale en überlekkere frietjes gegeten (-je moet ze ooit eens proeven, echt, of je mist wat-), gelachen, bomen geknuffeld, nog meer gedanst, bijna een ballonvaart gewonnen, oude en nieuwe bekenden tegengekomen, en misschien zelfs wel het lot,...

Het was echt geweldig!
En het beste moet nog komen.... morgen is er nog steeds feest bij Diggie. Een beetje anders dan vandaag, maar de sfeer zal er nog wel inzitten. Dus rep u....
Ikzelve verken morgen de duinen, dus zal er niet zijn, doch.... laat u gerust helemaal gaan.

vrijdag 21 augustus 2009

Ik loop wat achter..

Mijn blogstories komen met wat "retard".
Het is niet dat ik geen inspiratie heb, integendeel. Ik zou kunnen vertellen over het supergezellige verrassingsverjaardagsfeestje dat David ineen gestoken had vorig weekend of over een heel mooie wandeling die we deden rond het Molsbroek in Lokeren en misschien ook wel over de supermegalekkere pilav die we gegeten hebben en die zo zalig was dat hij op was nog voor ik een foto kon maken. Of over de vergadering van potjebuur en de gezellige mensen en de krant die mijn foto wou.
Maar tijd hee mensen, tijd. Een dag telt helaas maar 24u, waarvan ik er nog graag een stuk of 8 in mijn bed doorbreng, zo af en toe.

Feeling hot hot hot...donderdag 20 augustus 2009

Stilleven van "pisdoeken" in de zon

Ik kan het iedereen "warm" aanbevelen :-)

woensdag 19 augustus 2009

dinsdag 18 augustus 2009

Poffertjes


Voor het eerst in mijn leven gemaakt, maar daarvoor heb ik wel een speciale poffertjespan moeten kopen, dus het zal zéker niet bij deze ene keer blijven.

Voor mijn verjaardag had ik van mijn zuslief allerlei bakbenodigdheden gekregen, waaronder een pakje "mix voor poffertjes". Ik heb zo een pan gekocht en ben aan het bakken gegaan. Ik ben soms echt een 'stom kieken' want zelfs bij het maken van het beslag (wat een samenvoegen was van mix + boter + melk) ging het al mis. In plaats van 250gr mix deed ik er het ganse pakje van 500gr in, zonder daarbij ook de hoeveelheid melk en boter te verdubbelen.
Nu ja, ze waren al bijna op toen ik dit ontdekte. Ik schat dat ik zo een 150tal poffertjes maakte en ze vielen erg in de smaak. De kindjes hebben ze uit het vuistje gegeten, dus zonder suiker of iets, en ikzelf vond ze lekkerst met een beetje ahornsiroop. Een beetje zwaar wel, maar hoe zou dat toch komen? :-)

Hiep hiep hoerah!


Een jaar vliegt zo voorbij.... Gefeliciteerd lieve schat!!

vrijdag 14 augustus 2009

Pick-nicktime

De zomer heeft nog een paar weken te gaan en de kans op schoon weer is niet onbestaande. Grijp dus die kans om eens te gaan picknicken!
Je kan dat in je tuin doen, maar ook in een weide op verplaatsing (kijk dan wel uit voor verse vlaaien ;-) )
Uw schoonste servies meesleuren op dagtocht is niet zo praktisch en misschien is sleuren met dingen tout court niet eens een optie, laat staan dienen afwas altijd...

Daarom enkele tips: voorzie wraps, daar heb je geen bord bij nodig en kan super lekker zijn!
Voor wie kinderen heeft is het wellicht handig om een hele stapel onbreekbaar servies in huis te hebben (kan zelfs al op de geboortelijst) maar de afwas blijft daarbij wel een feit uiteraard.
Voor je je om die reden laat verleiden tot een wegwerpbordje van weet-ik-veel waar, neem je misschien best de volgende alternatieven nog eens onder de loep:

* Op dranouter werd onze biomaaltijd dit jaar geserveerd in eetbare borden en potjes! Dat smaakte helemaal lekker en we hadden tot 75 minuten de tijd voor onze kom pasta het zou gaan begeven. Gelukkig doen we er geen uur over om te eten. (Die 75 minuten geldt trouwens enkel voor vochtige dingen als saus en soep)
Ik heb nog niet kunnen achterhalen waar je ze als particulier kan kopen eigenlijk.... maar vind het wel een super idee.
(en eerlijk: die borden, dat smaakte echt niet slecht en was zelfs ook nog gezond) Als je het niet ziet zitten om je bord op te eten moet je daar niet mee inzitten... ze composteren ook gewoon helemaal.

* bij kudzu hebben ze picknickbordjes die je na gebruik kan begraven. Ze zullen helemaal vergaan en als kers op de taart zit er in elk bord een zaadje voor een zonnebloem, zodat er een prachtig souveniertje achterblijft op je picknickplaatsje. (Een zonnebloem of een hoopje zwerfvuil, wat zou je zelf kiezen?)

* Als je toch voor plastic gaat, overweeg dan misschien bordjes uit gerecycleerd materiaal. Er zijn zeer milieuvriendelijke plastic borden verkrijgbaar bij eco-webshops en bij bioplanet. Voordeel is: ze zijn, als ze versleten zijn, volledig opnieuw recycleerbaar en vrij van BPA... je kan dus met een gerust hart je kroost voor één keer de opdracht geven de bordjes schoon te likken na de maaltijd.

Uiteraard zijn deze zaken ook het overwegen waard bij de organisatie van een BBQ of eetfestijnen allerhande.

woensdag 12 augustus 2009

Harchies
Het kan zo een deugd doen om je eens onder te dompelen in de natuur.
In harchies bijvoorbeeld, bij het Moeras.
Een mooie wandeling rondom dit natuurreservaat.... gesprekken met mooie mensen en het geluid van alleen maar bomen en dieren.
De batterijen opladen, de benen laten werken, voelen... weten dat het goed is.
Ik ga nog eens terug in de winter...

Iemand blij maken en het regenwoud helpen redden

Ik kreeg vandaag een e-cardje, een heel tofke, via de http://www.care2.com/ecards/ -site.
Blijkbaar is dat een site die donnaties doet om een klein deeltje regenwoud te redden per kaartje dat er van die site uit gestuurd wordt. Super toch!?
En stel dat het niet werkt en het regenwoud er niet beter op wordt op deze manier, je hebt dan toch een medemens blijer gemaakt, en dat is ook al veel waard :-)

dinsdag 11 augustus 2009

Ik ben A- en ik red levens

Als alles meezit word ik morgen 29 lentes jong. Een hele prestatie, maar u hoeft me niet noodzakelijk te feliciteren. Mijn eigen dankbaarheid gaat uit naar alle mensen in mijn omgeving die me ooit al geholpen hebben, die mij blij en positief maken en op wie ik kan rekenen. En ook naar die ene anonieme persoon die in het voorjaar van 2004 naar een transfusiecentrum stapte om vrijwillig zijn bloed af te staan, zodat ik geholpen kon worden toen dat nodig bleek (nu wel al 5 jaar geleden)
Om deze persoon eer aan te doen, en de vele andere donoren, meldde ik mezelf ook aan in Wieze gisteren om mijn bloedplicht te gaan doen. Helaas was bij mijn laatste gift mijn hemoglobinegehalte te laag geweest en mocht ik gisteren enkel een staal geven, dat onderzocht zal worden. Met een beetje geluk mag ik binnenkort opnieuw bloed gaan geven, want die laatste gift waarvan sprake, dateerde al van juni 2004. Daarna volgenden in mijn geval dan een operatie en 2 kindjes, waardoor ik niet geschikt was als donor. Maar nu dus hopelijk opnieuw wel.
David heeft gisteren wel een half litertje afgestaan. In 5 minuten en 24 seconden was de zaak gepiept.

Wie zich ook geroepen voelt om bloed te geven kan best de site van het rode kruis bekijken. Wie weet heb je het ooit zelf nodig...

maandag 10 augustus 2009

Dranouter

Mijn zonen zullen kunnen zeggen dat ze 1 en 3 jaar oud waren toen ze voor het eerst naar een festival gingen. Dranouter is dan ook een zeer gezinsvriendelijk festival: ze aanvaarden er met plezier de cultuurcheques die David op zijn werk kreeg als betaalmiddel, kindjes mogen gratis binnen, met fietskar en picknick en flessen water en al wat je wil. De toilletten zijn er proper en gratis (ja hoor: we hebben het nog steeds over een echt festival) en er is veel muziek en ambiance én 4 verschillende eetstanden die vegetarisch/biologisch eten aanbieden!
We waren voorzien: beiden hadden de kindjes een bandje om de arm gekregen met hun naam en mijn telefoonnummer (je weet maar nooit) en onze fietskar hadden we omgetoverd tot wandelwagen, waardoor ze allebei konden rusten en we een heleboel spullen konden meeslepen zonder te moeten dragen.
Het weer was zalig de zaterdag in Dranouter: niet te warm, niet te koud, droog... meer moet dat niet zijn.
Dranouter ligt in Heuvelland, heeeeel landelijk.

Ubi krijgt 'een klopken'

Mauro op de fantasiemolen van theater Froefroe

De tent van het hoofdpoduim ofte 'kasteeltent' volgens Mauro

Top of the bill voor onze kindjes: het optreden van Kapitein Winokio! (Ook ik en David hebben er echt van genoten)

De eikel en zijn vriend...


Wat ben ik blij: de eikel heeft een vriendje gevonden!..... Een schattige eekhoorn.
De eekhoorn heb ik zelf niet gemaakt, hij komt van een vriendin en ik kreeg hem in een mooi papiertje met een lekkere kaart erbij ineens in handen gisteren van een tot dan toe onbekende man. Van een verrassing gesproken.
Ik word omringd en verwend door veel te lieve mensen.

zaterdag 8 augustus 2009

Een vader en zijn zonen...Een dagje in "De Ster"... was heel leuk.
Toen ik de fotootjes op de computer zette, vond ik deze.
Ik vind het schone... omdat David echt heel erg bezig is met de kindjes dit verlof.
Normaal gezien draag ik -door mijn job als onthaalmoeder- het grootste deel van de zorg voor de kindjes. Nu we wat verlof hebben, krijg ik dankzij mijn man ook wat 'mamaverlof': even de zorg voor de kinderen aan David overlaten en iets leuks gaan doen. Een museum bezoeken, of een fietstochtje op mijn eentje, naar het moeras met vrienden,... en weten dat mijn kindjes lekker veel aandacht krijgen van de papa. Da's echt leuk. Ik heb ne schat van ne vent :-)
Het is dan nog zo leuk om thuis te komen en de volgende dag helemaal te reserveren voor het gezin. Af en toe even op mezelf terugvallen... nodig.

vrijdag 7 augustus 2009

Blij

Een van mijn favoriete cd's is de soundtrack van de film 'the piano'. Sinds ik die voor het eerst hoorde (en zag, want het is een prachtige film) was ik er weg van.
Rust... balans....verlangen...
Vele mooie dingen zitten er in de muziek.
Het was ook de soundtrack bij mijn eerste bevalling, de pianomuziek moet een van de eerste dingen geweest zijn die Mauro te horen kreeg.
Na alle emotie van het kraammoment vergaten we de cd uit de speler te halen in de verloskamer en bij het verlaten van het ziekenhuis bleek de cd dan ook onvindbaar. Telkens als ik een cdwinkel kwam zocht ik ernaar, maar nergens meer tegengekomen.
Tot plots gisteren, iemand de cd naar me opstuurde. Iemand die ik totaal niet ken. Iemand die reeds meer dan een jaar geleden een oproepje van me ergens op het net had gelezen met de vraag wie me aan die cd kon helpen en die hem klaargelegd had en vergat op te sturen... tot nu.
Ik kan weer genieten van de wondermooie muziek.
Meer dan 3 jaar heb ik de cd niet meer gehoord, en toch is het alsof het pas gisteren was en de muziek nooit is weggeweest. Zalig vind ik het, ik ben er echt blij mee... Dankzij het meisje van het internet, dat mij niet kent en die me toch gelukkig wou maken, zonder er iets voor terug te vragen. Echt mooi vind ik dat...


donderdag 6 augustus 2009

Verlof dus...

Ok, ik had het over kalmpjes aan doen, maar...
Intussen hebben we de koer al geverfd (wat begon met alleen een vensterbank een likje verf geven), een hele dag doorgebracht bij Pluis, naar de Lokerse Feesten geweest, recreatiedomein De Ster bezocht, een revaliderende vriend een bezoekje gebracht, masa's koekjes en muffin gebakken, het gras afgereden, seizoen 1 van 'heroes' bekeken, het terras opgekuist, elke dag heel lekkere nieuwe dingen uitgevonden om te koken, altijd vers en lekker.
Staat nog op het programma voor mijn verlof halverwege is: een dagje in het moeras, een keer bloed geven, eindelijk Vegetal City gaan bezichtigen, een dagje naar Dranouter en nog meer knuffelen en spelen met de kindjes.

Ok, tis dus geen verlof van benen omhoog en boeken lezen (beetje helaas) maar dat was toch niet echt een optie met ons kadees (vooral Ubi mogen we niet uit het oog verliezen.... het is een schatje, maar een ontdekker die niet bevreesd is en geen gevaren ziet)
Maar dus eigenlijk wel heel leuk omdat we toch tijd maken om dingen te doen die er anders niet van komen.
En zo zal ik misschien tegen het einde van mijn congé uitkijken naar de rust die de routine brengt van de zorg voor een stuk of zeven kinderen :-)

dinsdag 4 augustus 2009

Vakantie-modus

Moeke Sabine is in verlof... en geniet ervan.
Het is hier uitzonderlijk rustig, al is ook dat relatief met mijn twee kadeekes hier in huis, en al is uitslapen er niet echt bij, we doen het wat kalmer aan en de weergoden zijn ons voorlopig gunstig gestemd,... we hebben geen klagen.
Je hoort nog van me.

Ps: Pluis heeft vanaf vandaag een blogje. Cool huh! :-)

zondag 2 augustus 2009

hazelnootkoekjes


Een tweetal weken geleden ben ik eens in de Aldi binnengeraakt en daar stond een rek met gemalen hazelnootjes, onverwachts azo.
Meegenomen natuurlijk en dan ook nog eens een lekker en makkelijk en kindvriendelijk receptje voor uitgevonden:

55gr ruwe rietsuiker
200 gr bloem (gewone tarwebloem, maar een rijkere soort mag zeker ook)
150 gr boter
1/2 tl speculaaskruiden
5 el gemalen hazelnoten
1/2 el sesamzaadjes.

Alle ingrediënten in een kom bijeen doen, deeg goed kneden (als het wat te droog is: nog een beetje boter toevoegen), uitrollen en vormpjes uitsteken (heel leuk om te doen met kinderen!)
en 10 a 15 minuten bakken op 180 graden op een bakplaat die je belegd hebt met bakpapier.
Na het afkoelen: smullen maar!! (Afkoelen gaat alsvolgt: 2min laten liggen op de warme bakplaat en dan overzetten op een taartroostertje)