vrijdag 5 februari 2010

Beetje uitleg bij de foto...

Deze foto meerbepaald.

Hoe kwamen die twee daar in dat park (aka box) terecht, zo halfnaakt?

Beeld u even hetvolgende in:
Het is woensdagnamiddag. Er zijn vijf onthaalkindjes en een eigen peuterzoontje in huis en kleuterzoon is ook reeds terug van school.
De vloer van de woonkamer is onoverzichtelijk bezaaid met stukken duplo en overal zit wel iemand te lachen, kraaien en spelen.
Een van de peuters wil op het potje gaan en doet zijn behoefte. Heel flinkt! Bravo! Je maakt het potje weer leeg een schoon.
Een van de andere peuters wil niet op het potje gaan en doet zijn behoefte... in zijn luier. (Niets aan de hand)
Je maakt aanstalten om de luier van de peuter te gaan verschonen en daar dient zich nog een andere peuter aan die ook het potje wil gaan benutten. Je helpt eerst even dit exemplaar uit de luier en placeert het kind op de pot die vlak naast de verzorgtafel staat, terwijl wil je nog steeds die ene gaan verschonen. Geen probleem. Je maakt het broekje los, body open, luier los, knijpt je neus dicht.... loopt die peuter die op de pot zat intussen weg van die pot en gaat middenin de woonkamer zitten... drukken. Je hart gaat sneller slaan, je zegt nog 'niet doooooeeeen!' maar het is al te laat. Je adem stokt. Intussen ligt daar wel nog steeds die ene op het kussen met vuile billen. Je wil het effe heel snel snel snel afmaken, maar wat doet die leukerd op het kussen? Juist ja, die plast zichzelf van boven tot onder vol terwijl je even zijn achterwerk optilt om er een luier onder te schuiven.
Je sluit gauw de luier en trekt de body over het hoofd en zet meneer in de box (aka het park) Intussen zie je de peuter die zich net ontlast heeft ook boetseren met die ontlasting. Erg gezellig.... bovendien komen een kruipertje een stappertje eens kijken wat voor leuks die peuter daar heeft gevonden om mee te kleien, vol interesse om mee te doen. Even korstluiting in je hoofd. Je zet alle kinderen op een mat en stelt je eigen kleuter van nog geen 4 jaar oud  aan als bewaker. Hij moet er dan maar even voor zorgen dat alle kinderen op de mat blijven, en je hoopt vurig dat die ene peuter die je net in de box zette er niet uitklimt. (Geen nood: die heeft intussen een andere bezigheid gevonden: zijn luier terug losprutsen)
Je ontdoet de kleiende kleuter gauw van alle kleren, grabbelt wat doekjes beet en kuist rudimentair de ontlasting op.*** Gelukkig heb je altijd washand, handdoek en zeep klaarstaan, zodat je nog slechts enkel een kom met wat water moet gaan halen om het kind te fatsoeneren. Als dat is gelukt placeer je het kind in de box (aka park) gezellig bij de andere peuter die je gauw toch terug al staande zijn luier opnieuw aandoet en een nieuwe body over zijn hoofd trekt. Je neemt een emmer met water en poetsmiddel en dettol en begint de vloer schoon te maken.
Als dat is gelukt is maak je nog even een foto van twee kapoenen in het park (aka box) die je bijna een hartstilstand bezorgden, en je plaatst even alle kinderen in de zetel zodat er niet nog meer ongelukken gebeuren (vloer + water + dettol = glad) en je ademt weer, ruimt de vieze kleren op, verfrist het verzorgkussen en gaat door met wat je bezig was. Niets aan de hand.

*** Hier komt ook nog je man thuis, moe van zijn werk, en hij bekijkt de boel als was het tafereel een werk van Dali. Fronst. Neemt over van Mauro als matbewaker.

Some days are better than others ;-)

11 opmerkingen:

spookjes zei

wel zo een verhaal hou mij nu tegen om ook onthaalouder te worden ...
te veel in een keer ;-)

veel sterkte met je kindjes ;)

Sabia zei

Goed hoor dat je toch je hoofd koel hebt gehouden en gewoon door bent gegaan. Kinderen verzinnen soms dingen...

Huize steen zei

Hahahaha wat een situatie zeg !! Ik zie het helemaal voor me ;-) Wat een heerlijke wezentjes zijn het ook die peuters ;-) Ik neem aan dat je er inmiddels al hartelijk om kan lachen :-D

Roelien zei

Sjonge diep respect voor onthaalouders! Wel grappig ook.
Toch?
Goed weekend, groet Roelien

plukdedagsandra zei

Gelukkig heb je dit opgeschreven, haha. Op de moment niet om te lachen, maar grrr, maar achteraf: wat een verhaal!

mama'ritha zei

Arme jij! Maar je hebt je er flink door heen geslagen. Dat verdient een aplausje.

Mammalien zei

Haha... ik heb me dat altijd afgevraagd hoe onthaalmoeders en crecheleidsters dat nou doen... als alle kindjes tegelijk..

Nu weet ik het. En ook heel goed dat je er dan direct een foto van maakt!

liesje zei

1 ding is duidelijk: chapeau voor de onthaalmoeders!

sillie zei

hihihihihihi geweldig beschreven ook !!! :-) he daar knapt een mens van op zeg.... heerlijk
Maar arme jij , gelukkig zijn niet alle dagen zo :-)
fijn weekend!

Martine zei

Haha,zo herkenbaar.
Heel plezant beschreven alhoewel het op dat moment zo plezant niet zal geweest zijn.
Ook al meegemaakt dat alles wat in 't honderd lijkt te lopen.
Blij dat 't niet bij mij alleen is...

Isabel zei

Hilarisch :-) (om te lezen wel te verstaan)
Groot respect voor onthaalouders hoor, hoe speel je het klaar denk ik telkens maar weer...

En haha, ik ben heel blij te lezen dat je ook bij een rechtstaand kindje een pamper kan aandoen, had ik echt gewoon nog nooit aan gedacht (zoonlief schreeuwt namelijk vaak moord en brand bij het verpamperen, hij wil gewoon verder spelen en de wereld ontdekken, en nu hij zich kan rechttrekken op zijn beentjes is neerliggen absoluut not-done natuurlijk). Probeer ik zeker een keer uit!