zaterdag 13 februari 2010

Ubi's world

Een zaterdagvoormiddag met Ubi gaat ongeveer alsvogt:Eerst vermassacreren we de cake die mama heeft gemaakt voor papa's 28ste verjaardag met een mes, terwijl mama even Mauro op het potje helpt.
De cake was nochthans heel erg schoon gelukt, met steepjes en al:Dan was er nog de piekie en Ubi's idee van proper eten:


Waarna we gezellig het behang gaan aftrekken. In Ubi's belevening het tofste dat er is, en hij is erg onbegrijpend over mijn boosheid hierover.
Maa ik heb nu echt geen reservepapier meer om kleine mankementen te overplakken en tot als de verbouwing rond is (wat nog wel even kan duren) komt hier geen nieuw papier aan de muren, hij moet dat dus dringend afleren.


Wie krijgt van Ubi de schuld? Juist ja, 'toute Mau-oh', zijn broer.
 
Nadien ging het gelukkig iets vlotter, we gingen naar de lammetjes kijken van de schapen van Bert. 
Met de wandelwagen door de sneeuw, is heel gezellig. Helaas waren Mauro en Ubi wat bang van de schapen. Niet helemaal raar, want de meeste schapen zagen er echt imposant uit met hun dikke wintervacht en de meesten van hen dan ook nog drachtig. Hun flank komt ongeveer tot aan Mauro's neus. Mauro durfde ze uiteindelijk wel wat brood voeden.

De lammetjes die werden dan weer wel eens geaaid, hoewel Mauro en Ubi ook niet direct te happig waren om ze te lang aan te raken, laat staan ze zelf eens te pakken. Maar ze zijn zoooo schattig! Ze zijn nog maar 10 dagen oud.  
  
 

Prachtige dieren heeft Bert, en hun weide is ook helemaal niet zo ver van ons huis, een mooie wandeling door de velden slechts verwijderd. We gaan daar vast nog wel wat vaker gaan kijken, zodat de kindjes hopelijk in de toekomst niet meer zo bang zijn van de dieren. Berts dochter (die is anderhalf) was uiteraard helemaal niet bang van de diertjes, die was eerder zelfs verwonderd waar Mauro en Ubi zo een kabaal rond maakten, voor haar was dit dan weer koude pap. 
Van aan de wei kan je zelfs de bomen (populieren) in onze tuin al zien.

7 opmerkingen:

Roelien zei

Wat een heerlijk logje, Sabine..
Fijn weekend en groet Roelien

mama'ritha zei

Mooie omgeving bij jou! Veel natuur. Gewelidg dat kinderen zo dicht bij de dieren kunnen komen.

Dank je wel voor de leuke, gezellig blog. Het geeft veel leesplezier.

leen zei

als we eens goed rond kijken, moeten we toch niet ver voor een mooi stukje natuur in de buurt...
let's enjoy it!

leen zei

Ah ja en nog een heel gelukkige verjaardag aan vake David van ons allemaal! xxx

♥Ilse♥ (Rood met witte stipjes) zei

die cake ziet er superlekker uit!! je ziet dat je kindertjes nooit uit het oog mag verliezen hé.

MiekK's zei

Haha, hier ook schapenangst hoor bij onze 2,5 jarige! (ik was al bang dat hij de enige angsthaas was..)

Nicole zei

Toch blijft het mooi, die winterse taferelen!
En wat een gezellig dagje.