woensdag 7 juli 2010

Herkansing

Een fotografische herkansing, want het was weer zalig vlinderweer vandaag. En geef toe.. de dagpauwoog van gisteren was toch niet je dat.

Wie ook van deze prachtige dieren in de tuin wil, kan ik alvast enkele tips geven: Spuit nooit nooit nooit gif in je tuin en overtuig je buren dat ook niet te doen: geen rupsen = geen vlinders. Bescherm -als je een moestuin hebt- eerder je planten tegen het leggen van eitjes door een fijn net over de planten te leggen. Vlinders zoeken dan wel een ander plekje uit.  (geen gif spuiten heeft trouwens nog andere belangrijke redenen) Laat vogels in je tuin toe (bv door een nestkastje) om het eventuele teveel aan rupsen weg te werken... ze houden elkaar wel in evenwicht.

Plant vlinderlokkende planten in de tuin  of op je balkon (verkrijgbaar in alle tuincenters, neem enkel inheemse planten) of doe zoals ik: laat gewoon je ordinaire haag in bloei komen. Wees niet bang van bijen die ook op deze planten zullen komen zitten.... die doen niets als je ze gerust laat. Deel stekken/zaden van vlinderplanten met andere vlinderliefhebbers.

Of als dat allemaal niet kan, zet dan een bordje met fruit in de volle zon, zodat het een beetje begint te rotten. Sommige vlinders komen hier op af.

 Kijk hier voor nog meer info en tips.... en geniet van dit vrolijke gefladder.

7 opmerkingen:

moeke Vera zei

kijk nu, alweer iets bijgeleerd ... dat bordje met (rottend) fruit, dat wist ik nog niet ... bedankt voor de tip !

Maman Verte zei

Wat een prachtige foto's! Wij doen het, onbewust, goed. Onze tuin/wildernis heeft veel bloeiende planten...en dus af en toe bezoek van vlinders en bijtjes.
Heel knap hoor, dat je die foto's zo kan maken! En goede tips!!

Koen_vdp zei

Mooie foto's!

Anoniem zei

Prachtige foto´s, Sabine! Bij ons is het ook een druk gefladder. We hebben zelfs een vlinderhotel hangen!

mama'ritha zei

Heel mooi! Hier zien we niet veel vlinder helaas. Maar gisteren was ik met de kids even op de Amerongse berg ( lees heuvel) en daar wemelde het wat kleine, witte vlindertjes. Waar je ook liep: vlinders!

Jij kan fotograferen zeg!

Vliene zei

gif komt er bij ons ook niet in, als het gras al eens afgereden geraakt zal het veel zijn :-) En ja, hier fladderen ze ook goe rond. Veel koolwitjes. En daarnaast ook heel wat vogeltjes! zalig toch zo een levende tuin!!

Free Power of Attorney Form zei

This article gives the light in which we can observe the reality. This is very nice one and gives in depth information. Thanks for this nice article. Good

post.....Valuable information for all.