maandag 9 augustus 2010

Er was eens een festival....

Zaterdagochtend trokken we met z'n vieren (David en ik en ons twee kindjes) naar Dranouter.... het festival inderdaad. Over die zaterdag kan ik vrij kort zijn: het was gezellig, maar de voorspelde regen bleef niet uit. Gelukkig waren het maar kleine buien en zijn in Dranouter alle podia in tenten.
De muziek was dit jaar precies minder ons ding, want wat ooit een folkfestival was, is het nu duidelijk niet meer. Jammer maar helaas.

We bleven ook slapen in Dranouter. In een tent, ja. Met de kinderen.
Wijzelf hebben al wat tentervaring, maar voor de kindjes was het de eerste keer. Ze keken er heel erg naar uit. We hadden de tent al eens opgezet in de tuin om te controlleren of ze nog volledig was (het was een geleende, want een gezinstent hebben wij nog niet) en om hen alvast te laten wennen aan het concept.
Het tentverhaal begon in Dranouter niet zo superpositief. Toen we uitlaadden bleek dat David de extra aangekochte piketten vergeten te zijn thuis. Gelukkig was onze kampingbuurman zo lief er ons 8 van de zijne te geven die hij nog over had. Nadien bleek bij het opzetten dat de naad van de tent wat versleten was, wat resulteerde in een scheur van een kleine meter bij de eerste kleine windvlaag die ze moest incasseren. Met als gevolg: een plas in een van de  compartimenten. Toen konden we er nog mee lachen want we fixten waar we konden. en besloten zelfs in de bagageruimte te slapen, (waarvoor onze campingbuurman ons ook nog een grondzeil leende- wat zouden we geweest zijn zonder hem) en hadden nog goede moed.
Maar toen 's nachts om 1u in onze klamme tent ook nog 1 van de 2 luchtmatrassen ineens begon lucht te lekken gaven we de moed op (op de grond slapen zonder isoleermat was echt veel te koud). We konden er nog mee lachen, want uiteindelijk heb je de keuze: ofwel zit je met een kapotte tent en een slecht humeur ofwel alleen met een kapotte tent. We hebben heel stillekes een deel van ons materiaal ingepakt, de kinderen slapend in de fietskar gezet, en zijn naar huis getrokken.
Om 3u 's nachts waren we terug thuis...

Maar: we hadden ook nog tickets voor zondag en de kinderen wouden dolgraag Kapitein Winokio zien.
Die speelde wel al om 11u en een kleine rekensom leerde ons dat we dus om 8u30 alweer in de auto moesten zitten. Dat deden we dan ook (goe zot, maar we hadden het de kinderen beloofd) en om 10u55 stonden we dan ook al terug op de wei van dranouter en waren we net op tijd voor het optreden van de kapitein. Hoezee.
En het was de moeite: de kinderen voelden wat schroom om mee te dansen, maar hebben wel genoten. Ze kregen ook de CD  (Kapitein Winokio is van de wereld) en die is ook zo een succes dat ze intussen al enkele liedjes kunnen meezingen.
De rest van de zondag op Dranouter.... daar wijdt ik een volgend log aan, want daarvan heb ik ook een KADO mee dat voor jullie is (allez een van jullie, een heuse GIVE AWAY dus) en dat was zooooo leuk dat het moeiteloos onze ietwat tegenvallende kampeerervaring compenseerde.

Ons plan was eigenlijk...om volgend jaar een fietsvakantie te doen met de tent (los van festivals). Maar euh.... blijkbaar is tentkamperen met kinderen niet zo eenvoudig als wij dachten. We hebben wel een jaar tijd om ons daarover beter in te lichten. Dus wie weet komt het er toch nog van. Alle tips en positieve ervaringen zijn in die zin meer dan welkom. Bij wie lukt het wel?

5 opmerkingen:

TIO zei

het was dus best een bewogen weekend, gelukkig hebben jullie toch nog genoten ondanks de vele probleempjes die jullie hadden.

spookjes zei

OOO en ik dacht ... als zij met een mooi tent verhaal komt dan zal ik man lief misschien kunnen overtuigen om ook met de tent eens weg te gaan;-)

wat een jammer verhaaltje ! ach volgend jaar kijk je de tent veel beter na !!je weet nu wel beter !!:-)

codehawk zei

Aiai ! Een tegenvaller.

Al zijn het enkel technische mankementen.. :-) Daarom is het concept nog niet ontkrachtigd !

Dimi.

lieveronline zei

Misschien dat je op deze site http://www.fietsenmetkinderen.info/ wat bruikbare tips kunt vinden!

Leen zei

Ai sabine jammer dat het niet meeviel dat kamperen, niet opgeven é. Ik heb ook nog tips voor fietsen met kinderen, ik schrijf ook één van dees dagen een logje over een fietsvakantie want jan en ik hebben er ook net één achter d rug, wij gingen via "vrienden op de fiets"...dan moet je NIET in een tent slapen, ideaal:);