maandag 4 april 2011

Beestentoren

Na alle wilgenconstructies van de laatste weken, deden we gisteren nog iets anders eco-creatief. In samenwerking tussen JNM, EVA ouderwerking en Mier ontstond in een park in Aalst een Beestentoren.

Een beestentoren is een toren gemaakt uit afbraakmaterialen en natuurlijke materialen, en biedt een schuil- en nestmogelijkheid aan verschillende diertjes, zoals bijvoorbeeld onderaan een hol voor een egel, composterend hout voor pissebedden, duizendpoten, kevertjes etc, hotels voor verschillende soorten bijtjes en spinnen en bovenop een plaatsje om vogels te voederen.
Met andere woorden: heel leuk om te maken, heel ecologisch, bevordert de biodiversiteit en is ook nog eens heel educatief.

We hadden echt heel veel geluk met het weer, heel fijn.
De allerkleinsten hadden nog niet zo superveel interesse in de opbouw van de toren, maar amuseerden zich wel kostelijk in het parkje en de daardoor stromende beek (en wonder boven wonder kwamen ze er vanaf met enkel natte schoenen, ik had nog durven wedden dat een van de kinderen toch ook wel met zijn snoet in het water zou terechtkomen.... niet dus)

Nog fijn aan deze activiteit was het feit dat er weer een soort van brug kon geslagen worden tussen verschillende verenigingen die toch voor een groot deel dezelfde doelstellingen nastreven. Mauro is alvast aan het aftellen tot hij groot genoeg is om mee te doen met de piepers van de JNM.

Op de facebookpagina van "EVA ouderwerking" kan je meer foto's bekijken.
Ziedier onzen toren:


2 opmerkingen:

saravixen zei

Echt leuk zo'n beestentoren, ik had er nog niet van gehoord. Lijkt me wel leuk om eens te proberen :)

[muggenbeet] zei

een zeer mooie beestentoren, veel kijkgenot.